Freestyle = Xceed

Az Abbott világcég márkaegyesítés miatt az Optium termékcsalád helyett hamarosan teljesen áttér a FreeStyle Optium elnevezésre. Magyarországon áttérünk az új Freestyle márkanevű termékek bevezetésére, bővebb információk itt a Freestyle termékekről itt.

Orvosszakértőnk

 
 Orvosszakértőnk:
Dr. Fövényi József
diabetesonline.hu

Xceed vércukorszintmérő


Cukorbeteg lett? Ne keseredjen el! Cukorbeteg életmód tanácsok

Ön cukorbeteg? Fitten és derűsen cukorbetegen is!

Kiderült, hogy cukorbeteg? Nem érdemes elkeserednie! Ha betart bizonyos szabályokat és ajánlásokat, illetve ha követi kezelőorvosa tanácsait, élete minden téren teljes lehet!

Tanácsaink kezdő és haladó cukorbeteg diagnosztizáltaknak egyaránt segítenek abban, hogy átgondoljuk, mit is tehetnénk másképp, mire kell fokozottan figyelnünk.

1. Legyen cukorbeteg szakorvosa segítségére!

A legnagyobb segítség az, ha nem halogatja a cukorbeteg szakorvos felkeresését! A súlyos szövődmények megelőzésének fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Akár az első látogatásra készül, akár már kontrollra, érdemes felkészülten érkezni, ezzel megkönnyíteni a cukorbeteg szakember dolgát. Készítsük össze zárójelentéseinket, leleteinket időrendben, és írjuk fel előre kérdéseinket, ne ott kelljen rögtönöznünk, emlékezetünkben kutatnunk.

2. Legyen aktív, kezdeményező!

A cukorbeteg diagnózissal még semmi sem oldódik meg! Ha azt érzi, nem rendelkezik elég tudással betegségéről, akkor fogjon kutatómunkába! Az internet nagyon hasznos támasz ebben, ahol akár sorstársakra is lelhet (pl: cukorbeteg fórum). Részt vehet akár szervezett cukorbeteg programokban is, ezek lehetőségeiről érdeklődjön az Önt kezelő intézményben. Legyen kíváncsi az újdonságokra, kísérje figyelemmel a betegséggel kapcsolatos cikkeket, híreket. A tudás hatalom! Minél tisztábban látja majd lehetőségeit, annál nyugodtabban, bizakodóbban tekint a jövőbe. Keresse fel a téma szakértőit, és kérjen segítséget, bármiről legyen is szó!

3. Tegye élete részévé a mozgást!

Ma már bizonyított tény, hogy a rendszeres testmozgás alapvető fontosságú a cukorbetegség kezelésében. Természetesen az Ön életkorának, a cukorbetegsége típusának, az arra jellemző sajátosságoknak, és fizikai állapotának megfelelő mozgás. Ha tanácstalan, hogy milyen mozgásformát válasszon, előbb kérje ki kezelőorvosa tanácsát. Figyeljen arra is, hogy a lelkesedés a későbbiekben is kitartson! A mozgás ugyanis csak úgy ér valamit, ha rendszeresen végzik. Személyre szabott edzéstervet természetesen nem adhatunk, de általánosságban elmondható, hogy a hetente 3-4 alkalommal, 25-30 percig végzett, a maximális teljesítőképesség 50 százalékát kitevő, tehát valójában a könnyű és korántsem megterhelő mozgás nevezhető ideálisnak egy cukorbeteg és egy egészséges ember számára is.

4. Figyeljen súlyára!

Az optimális testsúly elérése és megtartása minden ember számára fontos, ám egy cukorbeteg számára valósággal létkérdés. A 2-es típusú cukorbetegek nagy része, 80-85%-a elhízott, jelentősen túlsúlyos. Ez sajnos hozzájárul az állapotuk romlásához, mivel fokozza az inzulinrezisztenciát. A testsúly csökkentése már önmagában hozzájárul az állapot javulásához. Ha nem tud lefogyni, kérje orvosa segítségét, esetleg vegyen igénybe egy személyre szabott programot.

5. Legyen derűs, kiegyensúlyozott!

Őrizze meg optimizmusát, lelki egyensúlyát! A látszólag megoldhatatlannak tűnő helyzetek gyógyszere az, ha olyanokhoz fordul, akikben megbízik! Kérje családja, kezelőorvosa, dietetikusa, vagy akár cukorbeteg sorstársai segítségét!

6. Ellenőrizze rendszeresen vércukorszintjét!

A rendszeresség a cukorbeteg életének fő jelszava, hiszen egyaránt igaz a testmozgásra, táplálkozásra, és a vércukorszint ellenőrzésére is! A gyakori vércukormérés előnye, hogy segít felmérni az anyagcsere egyensúlyát, és így az ennek megfelelően kiválasztott vagy módosított terápia segítségével a szövődmények kockázata csökkenthető.

Az Optium Omega vércukormérő készülék segít a rendszerességben

Az Abbott a cukorbetegség gyógyításának és a cukorbetegek életminőségének elkötelezett támogatójaként kifejlesztette az Optium Omega vércukormérő készüléket, hogy segítsen a rendszeres vércukormérésben.Az Optium Omega esztétikus formája a gyorsaság, precizitás, megbízhatóság és könnyű kezelhetőség lenyűgöző kombinációját rejti magában: 5 másodperces mérési idő, laboratóriumi pontosság, kis mennyiségű vérminta, nagy kijelző. A vércukorszint rendszeres ellenőrzése segít a cukorbetegség szövődményeinek elkerülésében. Mérje Ön is rendszeresen vércukorszintjét! A termékkel és a vércukorméréssel kapcsolatos információkért keresse fel a www.vercukormero.com oldalt!

 

Cukorbeteg diéta

Cukorbeteg életmód

Diabétesz szövődmények megelőzése

Vércukorszint mérése

Vércukor mérése

 

Forrás:

Roche Diagnostics, 'Fitten és derűsen cukorbetegen is'

vércukormérés.hu, 2008 (hozzáférés 2009 március).

 

OEP támogatás

Az Abbott vércukormérő készülékei és tesztcsíkjai árváltozás miatt jelenleg nincsenek támogatva.

Olcsó cukormérő akció!

Cukorszintmérő csak:

3000 Ft + ÁFA


Árak itt!

Cukorbetegeknek

Alacsony vércukorszintExtendbar szeletek