Freestyle = Xceed

Az Abbott világcég márkaegyesítés miatt az Optium termékcsalád helyett hamarosan teljesen áttér a FreeStyle Optium elnevezésre. Magyarországon áttérünk az új Freestyle márkanevű termékek bevezetésére, bővebb információk itt a Freestyle termékekről itt.

Orvosszakértőnk

 
 Orvosszakértőnk:
Dr. Fövényi József
diabetesonline.hu

Xceed vércukorszintmérő


Cukorbeteg diéta fontossága cukorbetegség esetén

A személyre szabott cukorbeteg diéta

Milyen a helyes cukorbeteg diéta? – teszik fel gyakran a kérdést. Amilyet a cukorbeteg szívesen fogyaszt és hasznára is van – hangzana a logikus válasz. A bökkenő csupán annyi, hogy átlagos diabéteszes éppúgy nem létezik, mint általánosan alkalmazható „egyendiéta”. Az étkezések összeállításánál és az élelmiszerek megválasztásánál messzemenően figyelembe kell venni az egyéni ízlést, életstílust, fizikai aktivitást és számos egyéb tényezőt

Speciális diéta helyett egyénre szabott cukorbeteg diéta

Akinél az orvos először állapítja meg a cukorbetegség tényét, rendszerint arra számít, hogy rögtön valami különleges – és élvezhetetlen – cukorbeteg diétára kell áttérnie. A modern kutatások azonban egyre inkább azt támasztják alá, hogy az egyéni jellegzetességek és szükségletek alapján kialakított, ízletes és változatos táplálkozási terv nemcsak hatékonyabban szolgálja az egészséget, hanem a diabéteszesek életminőségét isjavítja. Hiszen a cukorbetegség nem egyenlő a kulináris örömökről való lemondással. Mindössze gondosabb tervezést és nagyobb odafigyelést igényel.

 

Erre a célra akár egy fogyókúra és diéta tanácsadó segítségét is igénybe vehetjük. A vercukormero.com egy speciális orvosi programot ajánl annak aki úgy gondolja hogy segítségre van szüksége abban hogy egyénre szabott cukorbeteg diéta álljon rendelkezésére. Az alábbi képre kattintva bővebb információkhoz juthat az orvosi programmal kapcsolatban, amely egyedülálló referenciákkal rendelkezik nem csak a cukorbeteg diéta, de a sporttáplálkozás és a fogyókúra területén is. Az alábbi kép kattintható:

 

Középpontban a vércukorszint

A cukorbetegek jól tudják, hogy a megfelelő táplálkozás döntő befolyást gyakorol közérzetünkre, vércukorszintünkre és testsúlyunkra. De miért is ilyen fontos a szinte mérnöki precizitással megtervezett cukorbeteg diéta és a rendszeres vércukormérés

 

Vércukorszintünket legnagyobb mértékben az elfogyasztott ételek befolyásolják. A tápanyagok az emésztés során cukorrá alakulnak, hogy szervezetünk üzemanyagként felhasználhassa őket. Ezért nő meg a vércukorszint étkezés után. Az energiát adó cukor a véráram segítségével jut el a sejtekhez – többek között az izomsejtekhez és az agysejtekhez.


Ám a cukor csak az inzulin nevű hormon segítségével képes bejutni a sejtekbe. A cukorbetegséget pedig az inzulin hiánya vagy elégtelen működése okozza: vagyis a sejtek nem jutnak energiához, és a felesleges cukor a véráramban marad.

 

A fel nem használt cukrot szervezetünk zsír formában raktározza el, ami hosszú távon más anyagcserezavart is eredményez. Ezenkívül a tartósan magas vércukorszint jelentősen növeli az érbetegségek kockázatát, melyek bármely szerv károsodását előidézhetik.

 

A vércukorszint rendszeres ellenőrzése tehát azért fontos, hogy figyelemmel kísérhessük, milyen hatással vannak az egyes ételek a vércukorszintre rövid és hosszú távon.

A cukorbeteg diéta tervezése

A cukorbeteg diéta megtervezésnél érdemes figyelme venni, hogy a szénhidrátok 15-90 perc, a fehérjék 3-4 óra, míg a zsírok még ennél is hosszabb idő alatt alakulnak cukorrá. Jó tudni, hogy a szénhidrátok mellé fogyasztott fehérje, zsír és rostanyag lassítja a vércukorszint emelkedését. További befolyásoló tényező az ételkészítés módja is.
 

Ezt szem előtt tartva a következő szempontok alapján tervezzük meg cukorbeteg diétánkat – lehetőleg szakember bevonásával:
- Szénhidrát-, fehérje-, zsír- és kalóriabevitel az egyes étkezésekre lebontva

- Az átmeneti étkezések száma

- A fő és átmeneti étkezések időpontja

- Hangsúlyosabb szerepet igénylő és kerülendő élelmiszerek

- Egyenletesen felszívódó, komplex tápanyagok


A kiegyensúlyozott cukorbeteg diéta számára ismeretlen fogalom a „tiltott étel”: édességeket és nassolnivalókat is tartalmazhat. A lényeg az, hogy a megfelelő mennyiséget fogyasszuk mindenből, és rendszeresen ellenőrizzük a vércukorszintet. Ne feledjük: a kellő körültekintéssel megtervezett cukorbeteg diéta nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk az étkezés öröméről!

Omega vércukormérő készülék, a kiegyensúlyozott cukorbeteg diéta kiegészítője

Az Abbott Diabetes Care  a cukorbetegség gyógyításának és a cukorbetegek életminőségének elkötelezett támogatójaként kifejlesztette az Optium Omega vércukormérő készüléket, hogy segítsen a hatékony táplálkozási tervek kialakításában és követésében.

 

Az Optium Omega esztétikus formája a gyorsaság, precizitás, megbízhatóság és könnyű kezelhetőség lenyűgöző kombinációját rejti magában: 5 másodperces mérési idő, laboratóriumi pontosság, kis mennyiségű vérminta, nagy kijelző.


A vércukorszint rendszeres ellenőrzése segít a cukorbetegség szövődményeinek elkerülésében. Mérje Ön is rendszeresen vércukorszintjét!

 

Kérdése van? Hívja információs vonalunkat! 06 1 242 21 46

Szeretné megrendelni az Omega vércukorszintmérőt? Írjon a kapcsolat menüponton keresztül!

 

Cukorbeteg diéta

Cukorbeteg életmód

Diabétesz szövődmények megelőzése

Vércukorszint mérése

Vércukor mérése

 

Forrás:
Roche Diagnostics, 'A személyre szabott diabetikus étrend'
vércukormérés.hu, 2008 (hozzáférés 2009 március).

 

OEP támogatás

Az Abbott vércukormérő készülékei és tesztcsíkjai árváltozás miatt jelenleg nincsenek támogatva.

Olcsó cukormérő akció!

Cukorszintmérő csak:

3000 Ft + ÁFA


Árak itt!

Cukorbetegeknek

Alacsony vércukorszintExtendbar szeletek