Freestyle = Xceed

Az Abbott világcég márkaegyesítés miatt az Optium termékcsalád helyett hamarosan teljesen áttér a FreeStyle Optium elnevezésre. Magyarországon áttérünk az új Freestyle márkanevű termékek bevezetésére, bővebb információk itt a Freestyle termékekről itt.

Orvosszakértőnk

 
 Orvosszakértőnk:
Dr. Fövényi József
diabetesonline.hu

Xceed vércukorszintmérő


A vércukor mérése megvédheti a cukorbetegségtől

A tartósan jó vércukor véd a szövődményektől!

A diabetes mellitus a világ leggyakoribb idült betegségei közé tartozik. A cukorbetegek száma Magyarországon 2009-ben már a 800.000 főt is meghaladta. Ennek kb. 90%-a 2-es, 10%-a 1-es típusú cukorbetegség.

Az 1-es típusú diabétesz során az inzulint termelő sejtek elpusztulnak, abszolút inzulinhiány alakul ki. Az esetek többsége 35 éves kor előtt jelentkezik. A beteg általános állapota gyorsan romolhat, jellemző a szélsőséges vércukor ingadozás, a szervezetben jelentős mennyiségű aceton szintézis, valamint a kiszáradás és kóma fokozott veszélye.

2-es típusú diabétesz esetén az inzulint érzékelő sejtfelszíni receptorok érzéketlenek a hormonnal szemben ("inzulinrezisztencia"). A szervezet a cukoranyagcsere egyensúlyát csak egyre fokozódó inzulintermeléssel tudja biztosítani. Gyakoribb 35 év feletti, hasi elhízást mutató, hipertóniás betegeknél, jellemző rájuk a vérzsírok fokozott vérszintje is.

A gyakori vércukor méréssel csökkenthető a szövődmények kockázata!

A cukorbetegség megfelelő terápia nélkül olyan súlyos szövődményekkel járhat, mint a szexuális zavarok, a szívinfarktus, a látásromlás, a vese-elégelégtelenség, agyvérzés vagy végtagvesztés. Az ún. metabolikus szindróma, mely hasi elhízással, magas vérnyomással, magas vérzsírértékekkel, csökkent cukortoleranciával jár, és a 2-es típusú diabétesz "előszobájának" is szokás nevezni, hazánkban minden 5. embernél tetten érhető, vagyis a népesség 20%-át érinti.

Bővebben a szövődményekről itt olvashat.

A gyakori vércukor mérés és megfelelő terápia segítségével a szövődmények kockázata csökkenthető!

Minél pontosabban mérhető a vércukor, annál hatékonyabban kezelhető a cukorbetegség!

Kinek ajánlott a rendszeres vércukor mérés?

A cukorbetegek többségének állapota diétával, illetve diétával és tablettával egyensúlyban tartható, de az inzulinra szorulók számára nyilvánvalóan elkerülhetetlen a napi (többszöri) vércukor mérés, ugyanis így ellenőrizhetik a terápia hatékonyságát, követhetik vércukor értékeik alakulását.

A nem inzulinnal kezeltek közül is egyre többen igénylik anyagcsere állapotuk otthoni ellenőrzését, ugyanis így rendszeresen, pontosan, személyükre érvényesen megismerhetik az egyes ételek vércukorszint emelő hatását, s ami különösen fontos, mindig biztosan tudhatják, hogy az esetlegesen fellépő rosszulléteik mögött nem áll-e kiugróan magas, vagy alacsony vércukorérték.

Mit jelent pontosan a rendszeres vércukor mérés?

Napi méréseket: az éhgyomri vércukorérték meghatározása mellett igen fontos a főétkezések (reggeli, ebéd, vacsora) után két órával mért értékek meghatározása és a kapott adatok rögzítése a kezelési naplóba.

Időszakos méréseket:
a "környezetváltások", a nyári szabadság, az otthontól távol töltött idő, a fokozott aktivitás még inkább indokolja, hogy a cukorbeteg a szokásosnál is gyakrabban ellenőrizze vércukor értékét, s az eredmény függvényében - az orvosával megbeszéltek szerint - alkalmazkodjon a megváltozott körülményekhez.

Hogyan segíti a rendszeres és pontos vércukor mérést az Omega vércukor mérő?

Minél pontosabban mérhető a vércukor érték, annál hatékonyabban kezelhető a cukorbetegség. Az Ön által otthon mért, és a kórházban meghatározott vércukor szintje eltér egymástól. (Az ujjbegyből vett vér sejtekben gazdag, kórházban viszont sejtmentes vérplazmát használnak a méréshez. A teljes (pl: ujjbegyből vett) vér, és a vérplazma cukorszintje között átlagosan 11% eltérés mutatható ki. A kezelés beállításához eddig a két értéket felváltva vették figyelembe.)

Az új típusú ACCU-Chek® Active továbbfejlesztett változatának lényege, hogy a mérőeszközhöz használt kódcsipbe már a gyártás során beprogramozzák a korrekciós faktort. Így a kezelés az otthonában és a kórházban mért értékek alapján egyaránt jól beállítható. A mérések segítik a kezelőorvost és a beteget a helyes kezelés és a hosszú távú gondozás során.

Az Omega vércukor mérő készülékről és az önellenőrzés módszeréről bővebben itt olvashat!

Kérdése van? Hívja vércukor információs vonalunkat! 06 1 242 21 46

Szeretné megrendelni az Omega vércukorszint mérőt? Írjon a kapcsolat menüponton keresztül!

 

Cukorbeteg diéta

Cukorbeteg életmód

Diabétesz szövődmények megelőzése

Vércukorszint mérése

Vércukor mérése

 

Forrás:
Roche Diagnostics, 'Miért van szükség rendszeres vércukormérésre?'
vércukormérés.hu, 2008 (hozzáférés 2009 március).

 

OEP támogatás

Az Abbott vércukormérő készülékei és tesztcsíkjai árváltozás miatt jelenleg nincsenek támogatva.

Olcsó cukormérő akció!

Cukorszintmérő csak:

3000 Ft + ÁFA


Árak itt!

Cukorbetegeknek

Alacsony vércukorszintExtendbar szeletek