Freestyle = Xceed

Az Abbott világcég márkaegyesítés miatt az Optium termékcsalád helyett hamarosan teljesen áttér a FreeStyle Optium elnevezésre. Magyarországon áttérünk az új Freestyle márkanevű termékek bevezetésére, bővebb információk itt a Freestyle termékekről itt.

Orvosszakértőnk

 
 Orvosszakértőnk:
Dr. Fövényi József
diabetesonline.hu

Xceed vércukorszintmérő


Vércukormérés: a méréstechnika tudományos alapja

 

 

A szótár szerinti értelmezése e két szónak nem tesz olyan jelentős különbséget mint amekkorát a vércukorszintmérés tudományos háttere igényel. 
 
 
 
 
Tökéletesen pontos mérést soha nem végezhetünk el. A legjobb amit tehetünk az, hogy igyekszünk minél közelebb kerülni a valós értékhez, figyelembe véve a mérési eszköz határait.  
   
 
                                                 
Hitelesség:
jelentése „képes megfelelő (hibahatáron belüli) mérési eredményt produkálni.” A természettudományban ez egy megfelelő, korrekt mérési eredményt jelent. A teszt eredménye akkor megfelelő ha valósan tükrözi a tesztelendő értéket. 
 
 
 
Pontosság: 
jelentése „precíz, mind a teljesítményt, a végrehajtást és az értéket tekintve is.” A természettudományban ez az jelenti, hogy a vércukormérés „megismételhetően és megbízhatóan produkálja ugyanazt az eredményt, ismételt mérések esetén is.” 
 
 

 A következőkben egy példával modellezzük a különbséget.Tegyük fel, hogy Ön egy céltáblára dob és a közepét próbálja eltalálni 5 darts nyíllal. A következőkben néhány reprezentatív példával bemutatjuk a nyilak tipikus elhelyezkedéseink lehetőségeit.


 

A méréstechnika tudományos alapja – Hitelesség vs. Pontosság 

 


Nem hiteles, nem pontos
 
 Hiteles, de nem pontos
 
Ez egy véletlenszerű séma, nem is pontos és nem is hiteles. A nyilak nem helyezkednek el egy csoportban, viszont nincsenek is közel a tábla középpontjához. 
 
 
Ez a minta hiteles, de nem pontos. A nyilak egymáshoz közel helyezkednek el, de messze a pontosságot jelző középponttól. 
 
 


 

A méréstechnika tudományos alapja – Hitelesség vs. Pontosság Pontos, de nem hiteles 
 
Pontos és hiteles 
 
Ez egy pontos sablon, de nem hiteles. A nyilak átlagos nem rendeződnek egységbe, mindazonáltal az „átlagos” elhelyezkedésük a tábla középpontja. 
 
 
Ez az a séma ami pontos és hiteles is egyben. A nyilak pontosan a tábla közepén helyezkednek el, egymáshoz és a középponthoz is közel.  
 Reméljük hogy ez a példa segít Önnek abban, hogy megértse az alapvető különbséget hitelesség és pontosság között.

 

OEP támogatás

Az Abbott vércukormérő készülékei és tesztcsíkjai árváltozás miatt jelenleg nincsenek támogatva.

Olcsó cukormérő akció!

Cukorszintmérő csak:

3000 Ft + ÁFA


Árak itt!

Cukorbetegeknek

Alacsony vércukorszintExtendbar szeletek